maanantai 1. elokuuta 2011

Edistyksen askelia

Lähdimme viime viikonlopuksi koko perheen voimalla kohti Keski-Suomea ja mummolaa. Koko tuon ajan Muusa sai olla tosi rennosti. Lepopaikkojen kärkeen nousivatkin pihakeinun alus sekä rappujen viereen kaivettu multakuoppa. Tämä rauha kuitenkin järkkyi lauantaina, kun olimme äitini kanssa hoitamassa asioita.

Isäni soitti kuinka kyykäärme oli keskeyttänyt neidin kauneusunet tunkeilemalla ihan siihen makuupaikan tuntumaan. Kaikeksi onneksi Muusa oli kuitenkin vain haukkunut luikeroa eikä ollut saanut pistosta.

Tämä olikin ensimmäisen kerta, kun tyttönen törmäsi tälläiseen kummaan otukseen ja se saikin pään sekaisin pitkäksi aikaa. Enkä ihmettelekkään miksi ennen niin mieluinen keinun alus ei tuntunut enää oikein houkuttelevan.

Paluumatkalla oli taasen vaihtelua ja vähän jännitystäkin luvassa. Olin nimittäin katsonut valmiiksi mätsärin, joka sattui sopivasti reittimme varrelle. Mietin onkohan edes viisasta mennä, kun edelliset kerrat meni ihan riekkumiseksi, mutta kyllä se oli. Muusa nimittäin käyttäytyi kuin unelma, kulki vierellä ilman pomppuja ja seisoi ilman haukkuja. Olin suoraan sanottuna ihan ihmeissäni. Mitä kummaa, paransiko muutama onnistunut treenikerta kehäkäyttäytymisen?!

Hieno käytös palkittiinkin punaisella nauhalla ja kolmannella sijalla. Olin kyllä ylpeä. (:

Viikon ensimmäiset päivät olivat agilitypäiviä. Maanantaina oli alkeiskurssia ja tiistaina kävin itsekseni kentällä ottamassa yksittäisiä esteitä ja vähän tokoa.

Mutta siitä maanantaista.. Alusta asti meni hienosti ilman sen suurempia ongelmia. Keppien ensimmäinen väli on vielä vähän hakusessa, mutta pujotteluamme kehuttiin kurssin parhaaksi. Mainitsemani harjoitusrengaskin sujui leikiten, saapa nähdä miten käy ihan oikean renkaan kanssa ensi viikolla.

Kokonaisuudessaan koko viikonvaihteesta ei ole mitään valittamista. Moneen otteeseen sain muistutuksen siitä, miksi kaikki se työ on tehty. Ja on sitä kaivattukkin, tätä ennen on nimittäin menty jos jonkinmoista alamäkeä.

Sitten vielä.. Huomenna lähdemme äitini ja Muusan kanssa Lounais-Suomeen, luultavasti kesän viimeiselle lomareissulle.